Śniadanie dla niejadka

Śniadania (i kolacje) to zawsze są dla mnie trudne tematy. Wynika to z faktu, że mój synek(niejadek) nie je wielu produktów. Wiele faktur i zapachów nie jest w stanie zaakceptować, jak np.: kanapki z masłem.
Często je suchą bułkę (jak większość dzieci z wybiorczością pokarmową). Staram się urozmaicać mu te jego bułkowe śniadania i np. dzisiaj zapiekłam lekko już twardą bułeczkę w piekarniku. Bardzo prosty przepis dla wszystkich małych brzuszków.
🥖 kroimy na małe części bagietkę (dobrze jak jest już lekko czerstwa)
🥖 przygotowujemy wysmarowaną masłem foremkę do pieczenia
🥖 układamy na niej posmarowane masłem od góry kawałki bagietki
🥖 całość zalewamy sosem z mleka (100 ml), śmietanki 36 %( 60 ml) i
jajka (wszystkie składniki porządnie mieszamy na jednolitą masę)
🥖 ugniatamy bagietkę w sosie (aby sos dokładnie w nią wsiąkł)
🥖 na koniec wszystko posypujemy cukrem waniliowym

Wstawiamy na 20 minut do piekarnika (nagrzanego do 180 stopni).
Do tego koktajl z banana, truskawek, odrobiny orzechów i miodu.
I GOTOWE! Smacznego. 🍌🍓🍌🍓

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *